Home Training 2006
Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
Training 2006
PDF Afdrukken E-mailadres

Sport Grid Time: vrijdag 6 oktober 2006 - Assen (NL)

Het zou praktisch de hele dag regenen en ik had me wel verheugd om eens lekker in de regen te gaan trainen, samen met de mannen van Racing4fun. De verwachting voor zaterdag (de laatste SuperCup 1000) waren vergelijkbaar. Voor wat het waard was, want Assen is Assen.

De 1e training ging redelijk. Ik moest nog wel weer even wennen aan het rijden in de regen. De knop moest nog om. Je moet proberen te doen of het droog is. Het enige waar je op moet letten is iets minder hard insturen en iets later op het gas. De rempunten blijven hetzelfde (je komt nl. iets minder hard op de bochten afrijden) en je kunt gewoon met de knie aan de grond de bochten nemen. Toch wist ik mijn "natte" PR te benaderen tot op 0,1 sec. Met een 2:14.972 had ik de 7e tijd, net achter Ronald van Vliet.

De 2e training vond plaats onder belabberde omstandigheden. Hoewel, hoe glibberiger, hoe beter het bij mij gaat lijkt het wel. Met aquaplaning op de Veenslang wist ik de 5e tijd te realiseren met 2:18.427. Ik was inmiddels wel al aardig gewend geraakt aan de omstandigheden.

In de 3e training is er nog lichte regen, maar zit ik direct in een goed ritme. Door de regen werkt mijn laptimer de hele dag al niet goed. Rondjes van 1:12 zijn voor een F1 bolide onder ideale omstandigheden al niet te verwezenlijken, laat staan door een laat opgebloeide oudere jongere op een van spiegels ontdane straatracer in de regen. Na 6 rondjes is het verhaaltje uit. Ik stuur de Haarbocht door en heee, hoor ik daar een Ducati? "bleurrrrrrrr:"! Toch niet weer Atiba Belgrave met zijn Monster S4RS (zie Ducati Club Races)!!!! Zit ik een versnelling te hoog? Ik schakel 1 versnelling terug, draai het gas weer open en "bleurrrrrrrr"! Halverwege de Veenslag stop ik en duw de motor terug naar de pitbox. Daar komt Ronald binnenrijden en roept dat hij 2:11 heeft gereden. Ik ben diep onder de indruk, denkende dat ik zelf rond de 2:13 zit. Snel naar "Riders Info" om het papiertje met de uitslagen te halen en wat blijkt? Een 6e tijd met een hele dikke PR van 2:09.177, wetende dat er nog meer in zit morgen!!! En wat denken van mede-Cupper Stefan Scholten! 2:01.466, dat is maar 2 sec. langzamer dan de WK Superbikes een maand geleden reden!!! Onwijs kickend stuiter ik uitermate luidruchtig terug de pitbox in om daar weer enigszins op aarde terug te keren: ik heb een probleem voor morgen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 10