Home Training 2007
Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
Training 2007
PDF Afdrukken E-mailadres

Sport Grid Time: vrijdag 6 april 2007 - Assen (NL)

De 1e keer op Assen is altijd weer bijzonder. Hoe staan we er voor t.o.v. vorig jaar en tegenover de concurrentie? Deze dag stond ook voornamelijk in het teken van testen en afstellen. Aangezien ik geen ONK hoefde te rijden dit weekeinde, stond er verder geen druk op de ketel. De 1e wedstrijden zijn dan de ZAC op donderdag en de KNMV Cup op zaterdag met een SGT daar tussenin.

De 1e sessie was weer even wennen en een tijd van 1:55.685 was niet echt vermeldenswaardig. De 2e sessie ging ik meteen flink harder (1:51.711), maar de achterband begon te vreten en de achterkant van de motor zwabberde steeds naar buiten bij het uit de bochten accellereren. De vering en demping wat aanpassen. Ik werd trouwens voor het eerst in mijn leven buitenom ingehaald in Ramshoek. Zag een vent in het wit naast me zitten op de curbs, was een riskante actie van hem. Gelukkig, het was Arie Vos: Superbike en Supersport kampioen van 2006. Eeuwige schande bleef me daarom bespaard.

Na de aanpassingen ging het echter weer een stuk langzamer (1:53.091) en het probleem bleef. Tegen het einde van de sessie schoot mijn linkervoet van het stepje. He? Even later weer en nu wordt de versnellingspook glad. Ellende! Dit betekent maar 1 ding: olie lekkage. De hele linker zijkant zat onder de olie. De pakking van de dynamo had het begeven. Hans Terschegget ging aan de gang met de vloeibare pakking die ik voor alle zekerheid altijd bij me heb. Snel nog nieuw rubber er onder en klaar voor 4e, niet noemenswaardige sessie. Voor de laatste sessie hadden we andere inlaatkelken gemonteerd. Dat was geen succes. Tot 8.000 toeren gebeurde er niets, vervolgens knalt er een bak vermogen in, waardoor het voorwiel continu los kwam en bij 11:000 toeren was het over. Dat gaf geen vertrouwen en alleen een bak vermogen tussen 8.000 en 11.000 toeren, daar heb je weinig aan. Des te groter was mijn verbazing dan ook, toen ik toch mijn snelste tijd van de dag neerzette, 1:51.226. Dat geeft vertrouwen voor volgende week, als deze inlaatkelken weer gedemonteerd zijn.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 8