Home Training 2008
Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
Training 2008
PDF Afdrukken E-mailadres

Sport Grid Time: vrijdag 3 oktober 2008 - Assen (NL)

Morgen is de laatste KNMV Cup van het jaar en het leek me mooi om daar aan mee te doen. Het zou tevens mijn afscheid van de SuperCup 1000 worden, aangezien ik in 2009 alleen nog ONK Dutch Superbikes, Supermoto en KNMV Offroad ritten ga rijden. Met de mannen van Racing4Fun een gezellig einde aan het raceseizoen breien. Uitdaging 1: ik had alleen geen racemotor meer. Maar gelukkig is daar nog Henk Wolberts, die me zijn Kawasaki ZX-10R ter beschikking stelde. Uitdaging 2: Henk moet daar komende week als marshall van Motorsportschool Holland voorrijden, oftwel, we moeten de boel heel houden.

Voor het eerst op een gifkikker: een gifgroene, loeigrote Kawa. Het weer was 100% beter, dan voorspeld, maar ook dat is Assen. Het was wel fris, maar droog. De 1e sessie was de baan nog wat vochtig, maar kon er wel redelijk gas worden gegeven. Met een tijd van 2:01.452 was ik ruimschoots de snelste en ik voelde me meteen vertrouwd op de motor. De 2e sessie werd het nog mooier; de 1:53.337 was tot 14:00 uur 's middags de snelste van alle deelnemers. Het moet niet gekker worden.

De 3e sessie is traditioneel mijn beste en met een tijd van 1:51.917 kan ik morgen serieus voorin meedoen. De Kawa rijdt hard rechtdoor en remt als de beste. Het bochtenwerk gaat hem wat minder natuurlijk af, dus daar komt wat meer geweld bij kijken. De laatste sessie reed ik continu 1:52-ers met als snelste tijd 1:52.205.

Thijs de Vries, de SuperCup 600 rijder die eveneens door Heavysoft wordt gesponsord, heeft problemen met zijn Suzuki GSX-R600. Aangezien ik hem vertel dat het tussen zijn oren zit daagt hij me uit om op zijn motor te rijden en hij op een Honda CBR600RR van de Stichting Racen tegen Kanker, een waar kanon dus. Die handschoen pak ik natuurlijk op. We beginnen rustig, want ik moet nog even aan de 600 wennen. De eerste en tevens laatste keer was ruim 5 jaar geleden. In de 2e ronde komt Thijs me keihard voorbij op de Veenslang. Wat???? Ok, dan gaan we er nu echt voor zitten. Het mooie van zo'n 600-tje is dat je later kunt remmen, harder kunt insturen en dat het allemaal veel minder kracht kost. Uiteindelijk rij ik 1:57.548 en dat is zo'n 5 seconden sneller dan Thijs op deze motor. En ook 2 sec. sneller dan Thijs op de snelle Honda. Inderdaad, het zit toch tussen de oren Thijs: je moet nooit nadenken, nergens over. Dat werkt het beste!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 9