Home ZAC S3 2005
ZAC S3 2005
PDF Afdrukken E-mailadres

ZAC: donderdag 15 september 2005 - Assen (NL)

Na een nacht waarin ik maar niet in slaap kon komen ging de wekker veel te vroeg! Half slaperig begon ik aan de vrije training. Echt lekker zat ik er niet op, getuige de tijd van 1:35.923 en een 22e trainingstijd. 5,5 sec. langzamer dan Arno Visscher: de net als Teus Oskam gecrashte ONK Suzuki rijder? Ja, die dus! Over Teus gesproken, die had de aktie van het jaar! "Ik kom vanmiddag kijken!". Gaat 's middags mijn telefoon:"Met Teus, regent het bij jou?". "Ehh, nee!" "Ben jij niet op Zandvoort?" "Ja... ik ben op Assen" "Ik vond het al zo stil hier!" Verder commentaar overbodig!

Hans Terschegget stond tegen me aan te zeiken, of ik een toertochtje aan het doen was. Terecht, maar 9:00 uur is voor mij nog wat vroeg. De kwalificatietraining ging in ieder geval beter: een 12e plaats met 1:32.963. Cor Dekker had mijn achterwiel niet losgelaten en kwam met een PR op de 13e plaats. Hans was nog steeds niet tevreden en ging mopperend aan een bakkie troost.

Voor de 1e race ging ik een aantal starts oefenen. Goed starten is absoluut noodzakelijk voor een goed resultaat. Het is op dit moment nog verreweg mijn zwakste punt en dat maakt me bijna kansloos voor een goede klassering. Qua rondetijden kan ik gewoon meekomen. Met de RSV Mille heeft het 2 jaar geduurd voordat ik er echt goed mee kon starten. Doelstelling is om dat nu in 1 maand te doen! Maar ... de start was weer een abominabel slecht. Na de 1e ronde kwam ik als 23e door! Aangezien ik ook nog eens met "heelhouden" tussen mijn oren reed, finischte ik op een beroerde 20e plaats. Heelhouden hoort natuurlijk ook niet bij me, dat verlamt alleen maar. Dit moest anders! Rammen met die hap! Dat vond Hans ook, want die vergeleek me met bejaardentehuizen, postzegelverzamelingen, cricket etc. Mooie vriend!

Voor race 2 weer starts oefenen. Het gaat langzaam aan iets beter. Na de start is het dringen geblazen. Alle vorige keren hield ik iets in, want de motor is nog helemaal maagdelijk! Volgens mij had de concurrentie dat al lang door, alleen besloot ik dat het nu maar eens tijd werd voor een mannelijke actie: laten staan en niet remmen! BONK voel ik tegen mijn achterkant! Dat had hij dus niet verwacht. Dus: op de motor zitten nu de 1e krassen. Ik verlies hierdoor nu maar 8 (!) plekken, maar in de 1e helft van de race maak ik veel terrein goed. Inmiddels rij ik een beetje in een gat en word ik door 2 man ingehaald. Ingekakt als ik inmiddels was kon ik niet meer aanpikken en finisch als 17e. Tevreden? Mwoah ... nog niet echt. Maar er komt een 3e race, de allerlaatste van het jaar. Laten we maar eens mooi gaan afsluiten! He, daar komt Hans al weer aan: "@#$% toertochten @#$ oude vrouwtjes #$$^ watjes@$#$!"

Voor de 3e race nog maar weer eens wat starts oefenen. Ik begin het goede gevoel erbij te krijgen. Startend vanaf de 17e plek hou ik het gas vol open en knal buitenom de Veenslang als 9e op. Krijg lekker allemaal de ....! De R1 is nu ingewijd en ik hoef dus niets meer heel te houden! Helemaal bevrijd zit ik direct in een goed ritme en haal nog wat mannen in. Ik zie Mohammed Abedizadeh in de verte. Die heeft sinds vandaag echt helemaal het licht heeft gezien op zijn R1 en rijd op een 5e plek. In een snel tempo kom ik richting zijn achterwiel. Inmiddels begint het een beetje te spetteren, verraderlijk dus. Een ronde later steek ik Mo bij Stekkenwal binnendoor en rij op Ronald de Leeuw af. Deze MCT Ducati-rijder (en de uiteindelijke eindwinnaar van 2005) is op Zandvoort haast onklopbaar. Maar dit is Assen en in Meeuwenmeer steek ik hem binnendoor, wat hij niet verwachtte. Nog 50 m. en de volgende MCT-er, Bart Spanjer op de 3e plaats, is aan de beurt! Toen kwam code 60, zeg maar een pace car situatie, door een highsider van Adriaan Loef. Na 2 ronden wordt de race definitief afgevlagd. Bart Spanjer blijkt een valse start te hebben gemaakt en krijgt 10 sec. tijdstraf. Dat betekent voor mij dus een 3e plaats in de laatste race! Hee, een lachende en blije Hans, dat was alweer een tijdje geleden!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 7