Home ZAC S3 2007
ZAC S3 2007
PDF Afdrukken E-mailadres

ZAC: vrijdag 24 augustus 2007 - Assen (NL)

De Yamaha R1 is zo goed als verkocht en daarom maak ik het seizoen af op de Honda Fireblade van de Stichting Racen tegen Kanker (met dank aan Henk Wolberts). Deze ZAC geldt als training voor de laatste 3 SuperCup races en de laatste 2 Dutch Superbike races. Het weer zou de hele dag goed blijven, zonnig en ong. 22 graden.

De vrije training ging het redelijk, d.w.z. een sec. sneller dan tijdens de laatste Cup. Het was duidelijk nog even wennen. Met een tijd van 1:54.481 was ik redelijk tevreden. Het was de 9e tijd en natuurlijk nog ver verwijderd van mijn Yamaha tijden. De kwalificatietraining ging een stuk beter. Met een tijd van 1:51.941 schoof ik 2 plaatsjes door naar de 2e startrij.

Starten met de Honda is heel erg moeilijk. Iets teveel gas en de motor staat op zijn achterwiel. Dat starten is ook wat ik graag nog even oefen voor de laatste wedstrijden, waar er meer op het spel staat. De ZAC is voor mij vnl. lol hebben en dingen uitproberen, waar je tijdens de KNMV Cup of het ONK niet aan toe komt, of waar je geen risico's wilt nemen. De startlichten gaan uit en ik rij weg. Hm, matige start. Ik duik als ong. 14e de Haarbocht in. Dat is vervelend, want het is een sprintrace van maar 6 ronden. Na een paar snelle ronden (1:52.723) ben ik op de 7e plaats beland en rij ik redelijk eenzaam de rest van de wedstrijd uit. Beetje saai dus. Hoe anders zou de 2e race over 7 ronden gaan worden!

Ik besluit om eens iets nieuws te proberen. Iets dat in het verleden mijn startproblemen met de RSV Mille oploste: starten in de 2e versnelling. Even rustig uitproberen achter op het paddock en het lijkt te werken! En nu de race. Rode vlag gaat omhoog, het rode licht gaat aan, ik zet de motor in zijn 2, rode licht uit en.... blurrrrr, hinghinghing, blurrrrrrr.... Ik krijg de motor amper aan het rollen. Links en rechts stuiven ze voorbij en ik rol als laatste over de start/finish-lijn! Eindelijk ben ik op gang, haal nog 3 man in en kom als 30e (!) de 1e bocht door! Tjongejonge! Nou, dat weten we dus voor de volgende keer: gewoon in zijn 1 vertrekken. Het is een sprint race, dus de tijd dringt nu al. Links, rechts, binnendoor, buitenom, onderdoor, bovenlangs! De een na de ander gaat er aan. Wat een heerlijke race. Kan ik het inhalen ook eens oefenen. Voor ik het weet is de race voorbij. Het is al weer een tijdje geleden dat ik zo'n leuke race heb gereden! Maar ja, hoe meer voorin, des te saaier wordt het eigenlijk: qua inhalen dan. Ik blijk 9e te zijn geworden. Wat??? 26 man ingehaald in 7 ronden?

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 5