Supermoto 2008
PDF Afdrukken E-mailadres

Supermoto: zaterdag 1 en zondag 2 november 2008 - Lelystad (NL)

De laatste Supermoto wedstrijd van 2008 op het Midland circuit van Lelystad staat voor de deur. Een seizoen dat iets anders verlopen is dan vooraf gepland. De gebroken enkel met omgedraaide voet heeft er voor gezorgd dat dit weekende mijn 3e Supermoto weekend zou worden. Op zaterdag dus maar even trainen. Het miezerde een beetje op zaterdag, maar het was nog goed genoeg voor slicks, althans, dat idee had ik tenminste. Het 1e rondje ging glijend en glibberend (nul grip) en het 2e rondje wat meer gas erop. Ik rij het asfalt af, de heuvel over naar beneden, stuur de linker kleibocht in en KLAP!!! Op mijn plaat! Kl... Stuur krom! Slicks is geen goed idee op blubber en natte klei. Ik rij naar binnen om de regenbanden er onder te gooien. Terwijl ik bezig ben houdt het op met miezeren. Het begint te plenzen! Mooi, dan ben ik niet voor niets aan het wisselen.

De regenbanden blijken goed grip te hebben, zowel op het asfalt als in de blub. Na een rondje of 10 kom ik weer de heuvel over naar beneden, stuur de linker kleibocht in en KLAP!!! Op mijn plaat! Kl... Stuur nog krommer! Ik hou het voor gezien. Genoeg getraind vandaag.

Zondagochtend schrijf ik me in. Rond 9:30 uur haal ik de startlijst op. Verd... ik sta er niet op. Altijd wat. Zegt de meneer van de KNMV: “Als je er niet op staat, start je in de B-groep”. Als dat maar goed gaat. De training in de B-groep gaat inderdaad erg lekker. Ik ben duidelijk niet de langzaamste en weet zelfs op het onverharde gedeelte regelmatig mensen in te halen. Een geheel nieuwe ervaring! Zelfs springen begint te lukken. Waar zo’n weekje Andorra al niet goed voor is.

Na de training haal ik de uitslag op. Ik bestudeer het lijstje aandachtig, maar mijn nummer staat er niet op. Dacht ik het niet!!! Dat gaat dus weer niet goed. En aangezien er maar 1 training is, sta ik daarmee op de 36e en laatste plek in de B-groep. Zwaar chagrijnig pak ik de startopstelling van de A-groep en zie tot mijn verbazing dat ik op de laatste startplek in de A-groep sta! WAT??? Heb ik 27 man/vrouw achter me gelaten? Da’s nog eens andere koek dan die 3,5 man die ik nog net voorbleef in Hellendoorn! Verbazingwekkend hoe snel mondhoeken een cm in verticale richting kunnen veranderen.

Doelstelling voor de race: niet laatste worden. Met deze doelstelling zou ik me dus in ieder geval verbeteren. De start gaat zoals verwacht: matig. In mijn gretigheid om naar voren te komen maak ik hier en daar een foutje, waardoor ik steeds meer naar achteren geraak. Uiteindelijk vecht ik nog wat duels uit en wordt uiteindelijk 33e en hou 3 man achter me. Missie volbracht.

Race 2 werd een kopie van de 1e. Doelstelling voor de race: niet laatste worden. Met deze doelstelling zou ik me dus in ieder geval verbeteren. De start gaat zoals verwacht: matig. In mijn gretigheid om naar voren te komen maak ik hier en daar een foutje, waardoor ik steeds meer naar achteren geraak. Uiteindelijk vecht ik nog wat duels uit en wordt uiteindelijk 33e en hou 3 man achter me. Missie volbracht.

Het enkeltje had het zwaar. Een paar keer een bijna highsider en een keer een lowsider met het rechterbeen opgevangen. Vond het enkeltje niet zo fijn. En ach, we hebben weer een half jaar om te herstellen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 8