Superbikes 2010
PDF Afdrukken E-mailadres

ONK - WK Superbike: vrijdag 23 t/m zondag 25 april 2010 - Assen (NL)

Vrijdag 23-04-2010

Gistermiddag was ik al gearriveerd om een mooie plek te bemachtigen. Nadat ik een kwartier had moeten lullen als Brugman, kreeg ik inderdaad de door mij beoogde plaats tegen het hek aan het begin van de Veenslang. Vanuit de camper had ik zo zicht op de Strubben en de Veenslang. Helemaal top!

Alleen, er stond nog een andere uitdaging open. Mijn motorblok, met een compleet gereviseerde versnellingsbak, was vanmorgen vroeg uit Belgie gehaald en moest nog in de motor gehangen worden. Uiteindelijk was de boel anderhalf uur voor de 1e kwalificatietraining klaar. Precies op tijd dus.

We hadden een half uur de tijd voor de 1e training. Maar omdat het al 18:40 uur was werd het lastig. De zon stond erg laag, maar gelukkig liep er een oliespoor op de ideale lijn in de Bult, zodat ik die alleen maar hoefde te volgen en dan kwam het vanzelf goed. Het ging allemaal niet heel soepel, maar de kwalificatietijd mocht er zijn. Nog nooit was ik zo snel tijdens een training en met 1:46.577 stond ik op de 21e startplek.

Zaterdag 24-04-2010

Vandaag was het de hele dag hangen. Een beetje poetsen en de WSB en WSS trainingen kijken. En om 18:30 uur mochten we eindelijk. Met een nieuwe achterband wist ik me wel te verbeteren, maar niet zoveel als ik gehoopt had. Met 1:46.448 had ik de 25e startpositie. Er viel echter iemand tussenuit, zodat mijn startplek de 24e was, helemaal aan de binnenkant op rij 6. Niet mijn favoriete plek dus. Wel een mooie startrij met William Hommersom, Dave Hendriksen en Bert Grevink naast me.

Zondag 25-04-2010

Na m.n. de WSB races heb ik genoeg inspiratie gekregen om er eens wat van te maken. Tel daarbij op deze voor een Molukker zeer speciale datum bij en er zijn genoeg ingredienten voor een mooie race. Mijn start moet in ieder geval beter dan de vorige keer. Voor het gevoel rij ik 2 verkenningsronden alvorens ik mij opstel op de startgrid.

De rode vlag verdwijnt, de spanning stijgt, de rode lampen gaan aan en UIT! Als een katapult schiet ik uit de startblokken en kom als 12e (!) over de finishlijn (zogeheten ronde 0). Uiteindelijk kom ik in het gedrang bij de Haarbocht, maar ik zit er nog goed bij en kom als 20e de 1e ronde door. Ik leid een groepje met Dave Hendriksen, Gian van Zandbeek, Mark ten Napel en Alex Ott als ik in de 2e ronde de Haarbocht mis. Ik sluit weer als laatste aan en ben vastbesloten het verloren gegane terrein weer goed te maken. Bij de Strubben heb ik Dave te pakken, in Manderveen heb ik Gian te pakken en niet lang daarna Alex ook. Het wordt een mooie strijd waarbij we elkaar allemaal een paar keer inhalen, terwijl ik ondertussen mijn PR op 1:45.978 zet. Langzaam maar zeker begint de achterband wat grip te verliezen. Gian, Alex en Mark zetten aan en ik kan niet meer aanpikken. Desondanks blijf ik lage 1:46-ers rijden.

Halverwege de race blijkt Martin Hoogenraad met zijn 200+ PK Ducati al een tijdje achter me te zitten. Bij het uitkomen van de GT Bocht komt hij me op vermogen voorbij. WAT? Ik zal mijn huid duur verkopen! Hij remt aan voor de Haarbocht en voor de volle tribunes rem ik hem er meteen weer uit. De komende 2 ronden zitten we in een felle strijd, maar ik moet hem uiteindelijk toch laten gaan. Ondertussen heb ik een droge bek en een opgepompte arm. Naar later bleek, had bijna iedereen daar last van. We wilden allemaal te graag, denk ik.

Met nog een paar ronden te gaan zie ik +10 op mijn pitbord staan. Huh? Ik dacht dat Dave nog achter me zat. Ik kijk eens om en zie in de verste verte geen rijder meer achter me. Aangezien er niets meer te winnen en alles te verliezen valt, besluit ik op safe te gaan en met 1:47-ers rij ik de wedstrijd uit. Ik blijk 17 sec. voorsprong te hebben op een groepje met Dave en Rintje Ritsma (die overigens per week een sec. sneller wordt!). Zeer voldaan word ik 23e. Wat een mooi slot van een fantastisch weekend! Op naar de stratencircuits!


Fantastisch uitzicht, voor ons ook trouwens!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 12