Superbikes 2010
PDF Afdrukken E-mailadres

ONK Hemelvaartsraces: donderdag 13 t/m zondag 16 mei 2010 - Hengelo GLD (NL)

Is de fles half vol of half leeg?

Donderdag 13-05-2010

Op Hemelvaartsdag vonden er 2 vrije trainingen plaats op de Varsselring. De organisatie van Hamove was weer helemaal top, met allemaal blije medewerkers. De baan lag er ook mooi bij. Menig vast circuit zou willen dat het zulk asfalt had. Tussen deze 2 vrije trainingen zag ik Frank de Lange zijn 1e overwinning in 10 jaar KNMV Cup halen. Ik denk dat die grijns er over 2 weken nog niet afgeramd is.

De 1e vrije training ging beter dan verwacht. Het was koud en winderig en toch zat ik met 1:56.805 maar 1 sec. boven mijn PR van vorig jaar, gereden onder ideale omstandigheden. Met deze tijd stond ik 11e tussen allemaal snelle mannen in. De 2e tijdtraining werd min of meer een sof. Het was wat harder gaan waaien, maar deze training vond rond etenstijd plaats. En weer kreeg ik last van hongerklop. Daar moet ik toch iets op gaan verzinnen. Met een tijd van 1:57.425 was ik gezakt naar de 17e plaats. Gelukkig stond er verder niets op het spel, maar dat zou zaterdag toch echt een stuk beter moeten.

Vrijdag 14-05-2010

Een dag die in het teken stond van luieren, BBQ-en en slap ouwehoeren. Goed voor de calorieen dus!

Zaterdag 15-05-2010

Het weer was iets verbeterd t.o.v. donderdag. Ik had snode plannen, maar uiteindelijk kwam het toch niet helemaal uit de verf. Terwijl ik mijn PR verbeterde naar 1:55.371 had ik toch stiekem op een 1:54-er gehoopt. Maar ach, een PR rijden in de 1e kwalificatietraining is me nog niet eerder overkomen, dus wat zeur ik eigenlijk? Ik krijg vanmiddag toch nog een kans? En met een 18e plaats zit ik nog altijd dicht tegen de punten aan.

De 2e kwalificatietraining wil ik te graag. Bijna elke ronde verrem ik me een keer. Slechts 2 ronden gaan helemaal goed en dat blijken beide een 1:55-er te zijn. Ik vraag me onderweg af of mijn laptimer wel werkt, want er staat exact dezelfde tijd in mijn schermpje als tijdens QP1. Als ik de trainingsuitslag ophaal zie ik dat ik 0,006 sec. langzamer was dan in QP1. Oftwel met 1:55.377 zak ik naar de 20e plaats. Maar omdat Gert van den Bosch zwaar gecrasht is (ik kon hem en zijn motor slechts ternauwernood ontwijken), schuif ik door naar de 19e plaats op de grid. Gert beterschap!

Zondag 16-05-2010

De warming-up is voor mij meer een wake-up call. Gewoon lekker losrijden, aan de snelheid wennen en lekker soepel rijden. De banden zijn ook aan vervanging toe, maar dat bewaren we voor de race. De voorband heeft alle raceweekeinden van dit seizoen meegemaakt, dus die heeft zijn geld wel opgebracht. Ik rij een tijd van 1:57.325 en ben daarmee wederom 18e.

Het doel van vandaag is het behalen van een punt, oftewel de 15e plaats. In het Parc Ferme kom ik er achter dat iemand mijn Spiderman polsbandje, dat ik om het rempotje had zitten, heeft gejat. Los van het feit dat ik het van iemand gekregen heb: wat bezielt sommige mensen toch om aan andermans spullen te zitten? Ik ben er redelijk ziek van dat het weg is. Extra pissig verlaat ik moeizaam mijn startplek, maar ik weet dat weer dicht te remmen bij de 1e bocht. Het is dringen en het gaat ook nog maar net goed. Ik kom achter de Ier Victor Gilmore (370) te zitten en wil hem er uitremmen, te laat!!!! Op mijn voorwiel kom ik aanrijden en tik nog net zijn achterwiel aan, waardoor we beiden de bocht bijna missen. Rintje Ritsma (19) komt me later vragen of ik een stoppie aan het oefenen was. Pfff! Ik weet hem toch te passeren en op het snelle stuk gaat Ferry van Rijn onderuit. Ik kom met 200+ aansuizen en zie links op de baan Ferry, rechts op de baan iets geels met 2 wielen en midden op de baan een kontje met nr. 79 liggen. Remmen kan niet meer en ik weet precies tussen het kontje en de motor door te glippen. Tjonge, dat is al de 2e keer dit weekend dat ik nog maar net een motor en een afgeworpen rijder weet te ontwijken. Ondertussen valt de rode vlag en komt er een herstart over 9 i.p.v. 14 ronden.

Wederom kom ik matig weg en zit weer achter Gilmore. Ik weet hem er uit te remmen en ga er eens goed voor zitten. De volgende ronde zet ik meteen een PR neer van 1:53.884. Gelegenheidsmonteur Ronald van Vliet hangt het pitbord uit met daarop plek 18 en +3. Zo dat is mooi, meteen een gaatje van 3 sec. geslagen. Ik blijf doortrekken en zie mijn voorsprong iedere ronde met 2 sec. oplopen. Ondertussen zie ik P15 en +11 staan. Een punt en 11 sec. voorsprong! Waarom zou ik nog blijven pushen? Als ik iets rustiger aan doe dan consolideer ik de voorsprong en rij dan een punt naar huis! Nog 2 ronden te gaan in deze eenzame race! Huh? P13? Er zijn er dus weer 2 afgegaan! De laatste ronde gaat in, wat? Mijn voorsprong is ineens 4 sec. kleiner geworden! Ik kom de hairpin door en zie in mijn ooghoeken iemand aankomen! En nu gas erop! De punten naar huis rijden! De laatste bocht, de beruchte Molenbocht. Hij mag me er niet uitremmen, dus ik rem iets later dan gebruikelijk en ... ik haal de bocht niet!!!! Ik kom op het gras en zie iemand me aan de binnenkant passeren! Shit, hij zat toch nog te ver weg om me er uit te remmen. Gedesillusioneerd kom ik over de finish. Niet eerder was ik teleurgesteld met het behalen van een ONK punt. Ik heb verdorie een punt weggegooid! Puur door een eigen stommiteit. Zoveel kansen op het scoren van ONK punten krijg ik in principe niet. Na een kwartiertje of zo begint het besef door te dringen dat ik in het klassement sta en met een punt op zak naar Oss ga, waar ik eigenlijk meer kansen heb op punten. Vooraf had ik blind getekend voor een punt. Oftewel, ik sta er beter voor dan vorig jaar om deze tijd. Dus wat zit ik nou te zeuren: de fles is half vol!


De nieuwe kleurstelling!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 12