Superbikes 2010
PDF Afdrukken E-mailadres

ONK Speedchallenge: zaterdag 12 t/m zondag 13 juni 2010 - Assen (NL)

Zaterdag 12-06-2010

De reserve racekuip, oftewel de kuip van vorig jaar, zit weer op de motor. Met een moeilijk hoofd trek ik mijn rechterlaars aan. Mijn hiel is, na mijn crash in Oss, nog lang niet de oude. Gelukkig heb ik hem niet nodig tijdens het rijden.

Heel erg jammer is dat we de "oude" Ruskenhoek rijden. Dat is voor het eerst dit jaar. Positief benaderen: dan kan ik proberen mijn oude PR van 1:47.2 te verbeteren. Tijdens de 1e kwalificatietraining is het zonnig en wat me het meeste opvalt is dat het zo rustig is op de baan. Niemand rijdt me in de weg ... opnieuw: ik rij niemand in de weg. Hierdoor kan ik lekker mijn eigen tempo rijden en kom met 1:47.700 uit op een voorlopig 20e plaats. Niet slecht, want dat is nog geen halve seconde boven mijn PR. Dat belooft wat voor vanmiddag.

's Middags is het stevig gaan waaien. Dat maakt het er niet makkelijker op. Zeker niet als blijkt dat deze wind sterk in kracht fluctueert. Dit betekent dat rempunten iedere ronde anders liggen, of dat je de ene keer te vroeg hebt geremd en de andere keer op hetzelfde punt te laat. Vanuit dat oogpunt doe ik het niet eens zo slecht met een tijd van 1:47.889, waarmee ik overigens wel een plek zak naar de 21e plaats. Voor mij is dat eigenlijk wel gunstig, omdat ik dan aan de buitenkant start en dat is mijn favoriete kant. Rene Schokker, die toch naar me geluisterd heeft om de KNMV Cup vaarwel te zeggen, staat 20e dus dat wordt nog een leuke race straks!

Zondag 13-06-2010

Vers rubber er onder, nieuwe remblokken gemonteerd, Schokker een beetje zenuwachtig gemaakt en doe nu het licht maar uit! Mijn start is redelijk, maar niet meer dan dat. In de Haarbocht moet Jarco Grotenhuis (80) voor iemand uitwijken en ik zit bijna op zijn achterwiel. Virgil Amber Bloemhard (8) komt binnendoor, maar die pak ik meteen weer in Ossebroeken. In Stekkenwal pak ik Jarco en in Mandeveen is Dave Hendriksen (48) aan de beurt. Ik ben aan het achterwiel beland van Rene Schokker (47). Doelstelling 1 gehaald. Zo nu eerst een B.....a! Hij zit achter Frank Bakker (51). Met z'n vieren wordt het een flinke strijd met fantastische inhaalacties. Ondertussen rijden we rondetijden van 1:46. Door een mislukte inhaalpoging op Frank valt er een gaatje. Ik heb 2 ronden nodig om dat weer te dichten en rij een nieuw PR van 1:46.598! Dat gaat lekker. Ik dreig nog een keer bij Rene in Mandeveen. De strijd gaat door, tot ronde 10. Ik begin het aardig zwaar te krijgen. Ja, opa, jonge krijgers worden nooit moe! Jarco komt me voorbij! Een zweetdruppel zit aan de binnenkant van mijn vizier. Bij de bochten naar links rolt de druppel naar rechts en bij de bochten naar rechts ... rolt de druppel naar links. Vooral in Ruskenhoek lijkt het of ik bij de hypnotiseur zit en val langzaam in slaap. Met nog 4 ronden te gaan krijg ik mijn definitieve knakmoment. Op mijn pitbord zie ik een voorsprong van 7 seconden staan, een ronde later 5, terwijl ik op mijn laptimer een tijd van 1:49 zie staan. Verschrikkelijk zeg, geef eens gas! Met nog 2 ronden van 1:48 weet ik nog genoeg marge te houden op Alex Ott (99) en wordt zodoende toch nog 20e.

Kapot doch tevree rij ik het Parc Ferme in en deel daar smeuige verhalen met Rene. Ik heb me wederom verbeterd met een PR, dus laat Oschersleben nu maar snel komen!


Het ging lang niet slecht zo vroeg in de ochtend!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 12