Superbikes 2010
PDF Afdrukken E-mailadres

ONK Oschersleben (D): zaterdag 3 & zondag 4 juli 2010

Zaterdag 03-07-2010

Oschersleben staat voor een mooie baan en nog mooier weer. Oftewel, het is er altijd snikheet als ik er ben. Ik had 2 vrije trainingen gepland en de 1e was bedoeld om weer even aan de baan te wennen. Rustig opbouwen en met een tijd van 1:36.0 was ik best tevreden. Vlak daarna volgt de 1e kwalificatietraining en het gas gaat er nu direct op (18e tijd met 1:35.315). Hierdoor kom ik er achter dat mijn vertanding niet klopt. Iedere keer kom ik net verkeerd uit voor de bochten. Tevens deint de achterkant nogal en ik besluit om het achtertandwiel te vervangen door een 45-tands exemplaar en de veervoorspanning van de achterschokdemper 3 slagen harder te zetten. Met een versleten achterband test ik deze setting en rij direct een PR (1:34.300) en zie dat de achterband heel mooi slijt.

Voor de 2e kwalificatietraining vervang ik de achterband en het gaat bijzonder goed. Hoewel de omstandigheden door het hete en benauwde weer zeer zwaar zijn, rij ik wederom een PR van 1:33.628. Ik weet nog een paar "33"-ers te rijden en kom uiteindelijk op de 17e startplek terecht. Zeer tevreden en oververhit laat ik me in het pierebadje vallen om af te koelen. Dat wordt een zware dag morgen, maar ik sta er goed voor.

Zondag 04-07-2010

Primeur voor mij: 's ochtends valt er een behoorlijke bak regen naar beneden en dat betekent dat de warming-up op een natte baan plaatsvindt. Oschersleben is een zeer verraderlijke baan als het nat is. Aangezien de vooruitzichten voor de rest van de dag goed zijn (droog en 30 graden), besluit ik deze te laten voor wat het is. Om 8:45 uur in het zadel is trouwens ook niets voor mij.

Ik rij de pitstraat uit en zie 3 grote papieren stickers op de voorband zitten. Dat is vervelend, want papier geeft weinig grip. Op een achterband geeft dat niet, omdat ze na een rondje volledig weggesleten zijn, maar op een voorband geldt dat niet. Na de verkenningsronde en de opwarmronde zijn deze nog steeds niet helemaal weg. Het rode licht gaat uit en iedereen vliegt op de 1e bocht af. Normaal win ik met het laat remmen en hard insturen een paar plaatsen, maar ik durf het met de stickers niet aan. Na een paar bochten haal ik toch wat rijders in en kom in het wiel van Gian van Zandbeek (24) die na een paar ronden Jarco Grotenhuis (80) inhaalt. De rest van de race zit ik achter Jarco, die steeds ong. 0,3 sec. in de ronde sneller is. Uiteindelijk finish ik met 45 sec. voorspong op Alex Ott (99) op de 13e plaats en scoor zo 3 punten voor het algemeen klassement.

Mijn kansen voor een goede klassering in race 2 en voor het klassement zien er goed uit. Nieuw rubber er onder - zonder stickers - en na de verkenningsronde volgt de opwarmronde. Na de chicane ligt er gigantisch veel grind op de baan. Bob Withag (3) gaat daar onderuit en laat een plas olie achter. Omdat het tijdschema door crashes in andere klassen is uitgelopen, wordt race 2 tot grote teleurstelling van de meeste rijders afgeblazen. Wat een suf einde! En wat jammer dat hierdoor mijn kansen op het verbeteren van mijn klassering behoorlijk zijn afgenomen.


Wat was het weer ontzettend heet!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 12