Home Training 2009
Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
Training 2009
PDF Afdrukken E-mailadres

Biker's Days training: dinsdag 3 juni 2009 - Spa-Franchorchamps (B)

Na de ingekorte Dutch Superbikes race op Spa-Franchorchamps was ik vastbesloten hier nog een keer te rijden. Het is het mooiste circuit waar ik ooit gereden heb en ik wilde er graag nog een keer terug komen en liefst zo snel mogelijk. Lekker trainen met de mannen van Racing4Fun (Teus Oskam en Jasper & Wouter de Wit), maar helaas zonder de geblesseerde Ronald van Vliet. Het weer beloofde ook goed te blijven, duusssss......

We zaten in de snelste groep, maar het was ook een behoorlijk volle groep. De geluidskeuring is er eentje om in te lijsten en waar ze op Assen nog wat van kunnen leren. Als de motor teveel geluid maakt, gaan ze met het meetapparaat gewoon een meter verderop staan en dan blijkt dat de motor netjes binnen de 102 dB blijft. Kortom, geen enkele motor is afgekeurd.

De eerste sessie was weer even wennen en in komen. Het was nog vrij fris en het miezerde een klein beetje. 2:52.416 was dan ook niet om over naar huis te schrijven. Tijdens de 2e sessie werd het al wat warmer en ik hoorde tot de allersnelsten met een tijd van 2:44.827. Hiermee kwam ik al weer een beetje in de buurt van mijn ONK tijden in april. Er reed alleen een erg snelle Ducatist rond, die tijden van rond de 2:35 reed. Door het drukke verkeer op de baan kwam in helaas niet verder dan 2:44.992.

Na de middagpauze besloot ik er een schepje bovenop te doen. Zigzaggend benaderde ik mijn PR tot op 2 tienden, 2:43.595. Deze tijd zegt me eigenlijk meer dan mijn PR in april. Het was erg duk op de baan en het was een gewone training, waarbij niets op het spel stond. De Racing4Fun mannen waren moe geworden en besloten de laatste sessie niet meer te rijden. Ja, zo blijf je altijd moe na 4 sessies, probeerde ik nog, maar ze waren onvermurwbaar. Zelf kom ik steeds beter in mijn race ritme en ik was vastbesloten om met een PR naar huis te gaan. Hoewel het nog steeds erg druk op de baan was, wist ik een tijd van 2:42.930 te noteren in de op 1 na laatste ronde. Missie en dag geslaagd!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 5