Superbikes 2009
PDF Afdrukken E-mailadres

ONK KNMV Race Days: zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2009 - Assen (NL)

De allerlaatste Dutch Superbikes race van het seizoen. Helaas moest ik het doen zonder teammaatje Marco van Grootheest en de rest van het team. Maar daarentegen kwamen er op de wedstrijddag veel (oude) bekende kijken. Ingredienten dus om heel goed mijn best te doen.

Zaterdag 3 oktober

Het was koud en er stond een hele harde wind. Aangezien er voor de 2e kwalificatietraining regen werd verwacht gold voor iedereen: het moest meteen in de 1e kwalificatietraining gebeuren. Het werd een hele moeilijke training. Aan het einde van de Veenslang rem ik voor Ruskenhoek en omdat er zoveel wind tegen staat, lijkt het of ik veel te hard aan kom rijden. Ik rem zo hard dat ik 20 meter te vroeg klaar ben en met een sukkelgangetje Ruskenhoek neem. Bij Ramshoek staat er zijwind en word ik iedere keer de curbstones op geblazen. Dan ga ik de GT bocht door en kom ik vol in de 6e versnelling richting Haarbocht, maar nu met de wind mee. Ik rem uit alle macht en haal een aantal keren de Haarbocht niet. Erg lastig allemaal. Uiteindelijk rij ik 2 redelijke ronden, met als snelste tijd 1:49.191.

5 minuten voor de 2e kwalificatietraining begint het te regenen en dus moeten we op het laatste moment de wielen wisselen. Met nog 18 minuten te gaan rij ik de baan op. Een aantal rijders laat verstek gaan, maar dit is een uitgelezen mogelijkheid om even het gevoel op een natte baan te krijgen. Wat nou als het morgen regent? Per ronde ga ik sneller, ondanks dat het inmiddels behoorlijk hard regent. Ik zet de 15e tijd neer en kom die 12 minuten die ik later begon tekort. Van mijn 2:15.984 had nog wel een seconde of 5 afgekund.

Maar goed, een 24e plaats was prima. Op de 6e startrij met Gian van Zandbeek, Gert van den Bosch en Dave Hendriksen is naar verwachting.

Zondag 4 oktober

Voor de warming up bleek dat mijn laptimer was overleden. Waarschijnlijk had de hoosbui van gisteren zijn werk gedaan. Heel vervelend, want nu had ik geen idee wat voor tijden ik aan het rijden was. Dat bleek wel, want ik dacht dat ik veel harder ging. 1:50.622 is natuurlijk niet om over naar huis te schrijven. Maar blijkbaar had weer iedereen last van de wind, want ook nu was dit de 24e tijd.

De laatste race. Een 1:46 zou in deze omstandigheden bijna niet te doen zijn, dus de doelstelling was een goede en leuke race en de motorfiets heelhouden. Deze keer sta ik helemaal aan de binnenkant, tegen de pitmuur aan. Niet mijn favoriete plek. En als het rode licht uitgaat blijkt dat weer. Ik kom in de verdrukking bij de Haarbocht en daarmee verlies ik wat plaatsen. In de 1e volle ronde pak ik weer wat plaatsen terug. Ik lig even in duel met Remco Hernamdt, maar die gaat er ineens vandoor. Inmiddels hang ik aan het groepje met Martin Hoogenraad, Dave Hendriksen en Bert Grevink. Een aantal ronden blijft het een treintje en in ronde 8 kruip ik in het wiel van Dave. Bij het uitkomen van de GT verschakelt hij zich en op het nippertje weet ik hem te ontwijken. Meteen ben ik uit mijn ritme en verlies 40 meter. Het lukt me niet om het gaatje dicht te rijden en ik krijg een nieuw probleem: hongerklop! Ondertussen zijn Gian van Zandbeek en Mark ten Napel me ook al voorbij gegaan. Ik krijg het moeilijker en moeilijker.

Nog 2 ronden te gaan en ik heb het zwaar. Wat een zak ben je, zo ga je het seizoen toch niet afsluiten? Gas erop! Het zijn nog maar 2 ronden! Ik ga er eens goed voor zitten en krijg in een halve ronde de aansluiting met Martin Hoogenraad. In Manderveen haal ik hem in en ga vol gas door. Het blijkt mijn snelste rondetijd met 1:47.694. Op naar Mark! Vol de GT door, aanremmen Haarbocht! Mark stuurt in en ik heb de inhaalactie al ingezet. Net als Mark de bocht induikt, floep ik ertussen en hij moet even overeind. Hiermee pak ik 10 meter. Wetende dat hij uit zijn ritme is en dat Martin daar nog achter zit, moet dit genoeg zijn om dat met zwaar verdedigende lijnen tot de finisch vol te houden. En het lukt! Lang geleden dat ik zo'n sterk slot heb gereden! Mooie afsluiter van een prachtig seizoen!

KNAL!!!!!
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 16