Home Over PHR Museum Maluku
Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
PDF Afdrukken E-mailadres

Bijgevoegd in de permanente tentoonstelling van Museum Maluku


2e Kerstdag 2010

Dan ben je dus gestopt met racen, schrijf je daar vervolgens een boek over en daarna volgt dan het echte hoogtepunt van je carriere. Een nooit gedurfd te dromen droom is voor mij uitgekomen. Dagenlang heb ik er amper van kunnen slapen, maar vandaag ben ik opgenomen in de permanente tentoonstelling, een soort "hall of fame", van Museum Maluku (voorheen het Moluks Historisch Museum). Vanmiddag ben ik naar Utrecht geweest om mijn boek, wat foto's en filmpjes en wat race attributen te schenken aan het museum. Ongelooflijk trots ben ik hier op. Ik durf haast niet hardop te zeggen, dat mijn spullen liggen naast die van:

  • Simon Tahamata: de 1e Molukse topvoetballer en het grote voorbeeld voor nagenoeg alle Molukse voetballers (en tevens afkomstig uit hetzelfde dorp als de Haullussy's)
  • Giovanni van Bronckhorst: 106-voudig international en vooral oer-Feyenoorder
  • Dicky Palyama: 9-voudig Nederlands badminton kampioen

Deze eer heb ik te danken aan het feit dat ik gedurende deze 9 jaar racen altijd de Molukse eer heb hooggehouden, de Molukse identiteit heb uitgedragen en mijn belevenissen in een boek heb uitgebracht. Of zouden het toch die 9 titels van Moluks kampioen zijn geweest? Mij maakt het verder allemaal niet uit. Hieronder volgt een paar beelden (klik op de foto's voor een groter beeld):


Die grijns blijft nog wel een tijdje!