Home Dutch Superbikes 2010 Bavaria City Racing Rotterdam: zondag 22 augustus 2010
PDF Afdrukken E-mailadres

Bavaria City Racing Rotterdam: zondag 22 augustus 2010

De 6e Bavaria City Racing in Rotterdam belooft vooraf een aardig spektakel te worden. Naast veel vierwielergeweld (w.o. F1) is er voor het eerst ook tweewieler geweld te bewonderen. Naast Ruben Xaus, BMW fabriekscoureur in het WK Superbike, ga ik samen met nog 6 coureurs stunten in de binnenstad van Rotterdam. Als Dutch Superbikes coureurs zijn dat naast organisator Peter Politiek, Peter Schalken, Johan Vos en Ferry van Rijn. Verder rijden nog mee Raffael Sinke (Dutch SuperSport) en Guls Ayazalp (KNMV SuperCup 1000).

Het weer zit niet echt mee, want geregeld valt er een flinke bui. Hulde aan het publiek, want het blijkt dat er 550.000 (!) mensen op zijn komen dagen. En wat een enthousiasme! Om 14:00 uur moeten we klaar staan om de baan op te gaan. Maar er gaat blijkbaar iets mis, want uiteindelijk is het pas om 16:00 uur zover! Ondertussen zweten we ons het apezuur. De vrachtwagens denderen het parcours af en achter Ruben Xaus komen we de straat op. Met gillende motoren maken we het publiek enthousiast. Ik draai de natte Coolsingel op en probeer een wheely te trekken, maar mijn achterwiel schiet alle kanten op. Nog een keer en hetzelfde resultaat. De regen in combinatie met het vierwielerrubber maakt dat het spiegelglad geworden is. Dan maar burn-outs. Op het Hofplein gaan we flink te keer. Voordat ik het plein verlaat maken Peter Politiek, Raffael Sinke en ik met z'n drieen naast elkaar een lange burn-out. De wolk was zelfs op Buienradar te zien. Het publiek is door het dolle heen. Ik draai de Coolsingel weer op en kan het toch niet laten weer een wheely te proberen. Het lukt, maar het is duidelijk dat het hier te gevaarlijk is.

Er is een baco die het niet helemaal begrepen heeft. We worden halverwege de terugweg het parcours weer afgehaald, waardoor de andere helft van het publiek ons niet te zien krijgt. Het mag de pret echter niet drukken, want het wordt een ware heldenintocht. Het publiek is door het dolle heen en wij tracteren ze op meerdere burn-outs. De temperatuur van de motor is onderhand 120 graden en die in mijn pak ook zo ongeveer. Ter afsluiting tracteren beide Peters en ik het publiek bij onze hospitality nog op een laatste dikke burn-out. Onze "fifteen minutes of fame" zitten er op en de afterparty (in tegenstelling tot Spa-Franchorchamps nu een echte) kan beginnen. Topdaggie!

Klik hier voor een 10 min. videoverslag van onze sessie, gemaakt door Veronica.

YouTube filmpjes van onze acties:
http://www.youtube.com/v/QtWu-YzavL0
http://www.youtube.com/v/pwCj1NBPMe8
http://www.youtube.com/v/oD8KtbXD5bE
http://www.youtube.com/v/RU-0_KadAqI


Dat wordt boenen!