Home Over PHR Biografie
PDF Afdrukken E-mailadres

De voorgeschiedenis


Ooit, in 1992 besloot ik om mijn A-rijbewijs te gaan halen. Op dat moment was ik nog absoluut niet van plan om een motor te kopen. De reden dat ik dat deed, was om tijdens vakanties een keer een motor te kunnen huren. Daarnaast was ik wel van plan om ooit, als ik een huis met garage zou hebben, een motor te kopen. En bij mij betekent dat dan, als ik iets wil, dan moet het meteen en dus moet ik dan niet nog eens een keer les nemen.

Dat moment kwam in juni 1999. Bij toeval kwam ik bij een motordealer in Gouda en daar stond hij te blinken, de motor die ik altijd al mooi vond: een zwarte, kale Honda Supermagna VF750CJ uit 1989. Wat had dat ding bruut veel vermogen, vond ik toen! Ik was me in de tussentijd ook meer gaan interesseren in motoren en de Grand Prix en WK Superbike races.

Honda SuperMagna De Eerste: Honda VF750CJ SuperMagna

Voorjaar 2000 stond het voor mij vast: er moest er één bij gaan komen. Ik was ondertussen helemaal weg van de Aprilia RSV Mille (de zwart-grijze) en toen de R versie uitkwam moest ik die hebben. WAT EEN MOTORFIETS! Eind mei had ik hem en 2 weken later ging ik voor het eerst, achter de Marshall het TT Circuit in Assen op, tijdens de Aprilia Experience. Vanaf dat moment stond het vast: ik zou gaan racen, maar dat wilde ik zorgvuldig gaan voorbereiden. In 2000 heb ik eerst een KNMV VRO 1 (op de SuperMagna) en een Safety Plus training van Safe (op de RSV Mille R) gevolgd.

Inmiddels was wel duidelijk geworden dat ik een echt tweecilinder-man ben. Ik was hopeloos verliefd geworden op een in aluminium uitgevoerde Ducati Monster 900: een soort streetfighter. Chimène van Oosterhout had er op gereden in haar programma Motor TV (er stond 100 km op de teller!) en hij stond als special in het blad Big Twin van december 2000. De Honda, een viercilinder, moest dus ingeruild gaan worden en aldus kwam het juweeltje in mijn bezit (er schijnen er slechts 4 van in NL rond te rijden). Na hem een persoonlijke “touch” te hebben gegeven werd hij in september 2002, tijdens de Monster Verkiezing van het Jaar van de Ducati Club Nederland, uitgeroepen tot Meest Spectaculaire Monster 2002. Zie de foto met op de voorgrond de trotse eigenaar tijdens deze verkiezing.

Ducati Monster 900 De Spectaculairste: Ducati Monster 900 "Road Racing"

In september 2001 heb ik bij de KNMV VRO 3 (op de RSV Mille R) gedaan, de cursus sportief rijden met sportmotoren. Drie weken daarna heb ik nog VRO 2 (gaat verder waar VRO 1 ophoud) gedaan met de Monster. Eind november heb ik vervolgens een Aprilia RSV Mille uit 1999 gekocht, de zwart/grijze die ik in eerste instantie ooit wilde kopen. Dit zou mijn circuitfiets gaan worden.