Home
SuperCup 2007


PDF Afdrukken E-mailadres

Cup: zaterdag 6 oktober 2007 - Assen (NL)

Een enkele tijdtraining in de ochtend, dubbele races, dus dubbele punten, 3 man voor plaats 6: de Race of the CupChampions!!!!

Nou ben ik niet bepaald de snelste 's ochtends, maar toen ik opstond wist ik het. Ik had slappe benen, ik ben dus in vorm! Een kwartier de tijd om een goede klassering op de grid te bewerkstelligen en het lukte! Ik reed een zeer acceptabele 1:50.684 en dat was goed voor de 8e plek, oftewel de 2e startrij. Billie Theunissen (#56) stond 13e en Remco Hernamdt (#14) op een voor hem teleurstellende 25e plaats.

Ik rij als 1 na laatste de pitstraat door en net als ik de baan op wil gaat het licht op rood. WAT?????? Dat betekent uit de pitstraat starten. Weg goede startpositie en daarmee ben ik direct kansloos voor de 6e plaats. Achter mij komt nog iemand aanrijden en op dat moment springt het licht heel even op groen. En weg ben ik, vol gas richting startgrid, waar iedereen al staat te wachten. Getergd zoek ik mijn plek op. Het rode licht gaat uit en open die volumeknop! Ik trek een lange wheelie, maar besluit het gas niet dicht te gooien. Ooit komt het voorwiel wel weer aan de grond. Als ongeveer 8e kom ik de Haarbocht door, pak in Madijk nog iemand en in de Strubben pak ik Billie. Voor Ruskenhoek rem ik Ronald van Vliet (#11) er uit en ik ben inmiddels op de 5e plaats aanbelandt. Wat een weelde! Ronald is wat te enthousiast in Ramshoek en komt in de knel. Ik maak ruime om niet met z'n 2-en onderuit te gaan, maar verlies daardoor de aansluiting met hem. Ik kom in de slag te zitten met Gert v.d. Bosch (#16) en net als ik hem weer wil terugpakken is er een rode vlag. Dat betekent een herstart.

Deze keer gaat mijn start minder en ik moet flink aanzetten om voorbij Billie te komen. Met nog 1,5 ronde te gaan rem ik Niels Jansen (#47) eruit. De laatste ronde rij ik een verdedigende lijn en dat blijkt toch nog een 1:49.6 te zijn. Wat blijkt: ik heb, m.u.v. de 1e ronde, alle ronden onder de 1:50 gereden en zelfs een nieuwe PR gereden, 1:49.046! Ben ik eindelijk met de Honda sneller dan met de Yamaha. En als klap op de vuurpijl loop ik met mijn 7e plaats 2 punten uit op Billie en 9 op Remco, want die heeft een 0-score.

Race 2 begin ik met een HEEL beroerde start en verlies een hoop plaatsen. Na een aantal gewaagde inhaalacties in de 1e ronde kom ik in het wiel van Niels Jansen, die op zijn beurt weer in het wiel van Billie zit. Als dit zo blijft eindig ik als 6e in het eindklassement, maar ik besluit het daar niet van af te laten hangen. Ik haal Niels in en even later ook Billie, bij het uitkomen van de Strubben. Een aantal ronden lang geef ik het tempo aan, maar 2 ronden voor het einde pakt Niels me weer terug. Ik heb geen idee of Billie er nog bij zit en besluit in de allerlaatste ronde, bij het aanremmen van de GT Bocht, een ultieme uitremactie te proberen. Niels remt laat, dus ik moet nog later remmen, waardoor ik geen kans meer zie om terug te schakelen. In de 5e versnelling kom ik als een schilpad de GT uit, waardoor Niels me weer inhaalt en Billie me op de streep klopt. Ach, niet getreurd, de 6e plaats was al in de pocket en wie niet waagt, wie niet wint. Beter het geprobeerd te hebben dan lekker op safe spelen. Remco scoort wederom geen punten, waardoor ik 6e word, Billie 7e, Niels 8e en Remco uiteindelijk terugzakt naar een 9e plaats.

Eind goed, al goed na dit enerverende weekend. We gaan de winter in met off-road rijden, ter voorbereiding op het Supermoto seizoen, waaraan ik volgend jaar wil gaan deelnemen (later meer).

 
PDF Afdrukken E-mailadres

Cup: zaterdag 15 september 2007 - Assen (NL)

Yamaha R1 is verkocht en de rest van het seizoen is het de bedoeling om de reserve Honda Fireblade te gebruiken van de Stichting Racen tegen Kanker (met dank aan Henk Wolberts). Dit weekend is deze motor echter in Frankrijk, waar de Bol d'Or (24-uurs endurace) op het circuit van Magny Cours wordt verreden.

Vandaag heb ik als hulpje van Teus Oskam (#20) gefungeerd (zie fotoboek), dus met bandenwarmers in het Parc Ferme. Teus werd uiteindelijk knap 11e in de door Stefan Scholten (#145) voor Niels Feller (#13) gewonnen wedstrijd. Wat wel jammer is, is dat ik daardoor mijn 6e plaats in het klassement kwijt ben geraakt aan Remco Hernamdt (#14), die 14e werd en daarmee in punten met mij gelijk kwam. In dat geval geldt het laatste resultaat en daardoor zak ik 1 plek. Billie Theunissen (#56) deed het fantastisch en finishte vanaf de 16e startplek op de 6e plaats. Daarmee is hij Remco en mij tot op 1 punt genaderd. Het beloofd dus een spannende apotheose te worden op 6 oktober, als de laatste 2 races worden verreden. Dus, 3 man vol in de strijd om plek 6!

 
PDF Afdrukken E-mailadres

Cup: zaterdag 18 augustus 2007 - Assen (NL)

Na de geluidsellende van gisteren, had ik de vijdagavond besteed aan het stiller krijgen van de motor. Standaard luchtfilters en een paar kilo isolerend materiaal erin. Bij de statische geluidsmeting werd een nette 94,1 dB geconstateerd en de motor werd goedgekeurd. De 1e tijdtraining was ronduit slecht. Ik had het goede gevoel niet en kwam op een snelste tijd van 1:59.293. 26e van de 32 deelnemers en meer dan 8 sec. boven mijn PR! Als dat niet verbetert wordt dat de B-groep en kan ik de 6e plaats in het klassement wel vergeten.

De 2e tijdtraining ging niet veel beter. De afstelling van de motor was wel beter, maar met het poppetje erop ging het niet naar wens. Met een wederom teleurstellende 1:53.799 stond ik in ieder geval wel in de A-groep, maar slechts op de 19e plaats. Mijn directe concurrenten stonden helemaal voorin. Ik had nog een paar proefstarts gemaakt, om te kijken op ik daar winst kon boeken, maar ook dat ging dramatisch.

Ik stel me op voor de start en besluit gewoon te doen of ik voor het stoplicht sta. Het rode licht gaat uit en ik rij rustig weg. Links en rechts schieten ze langs me heen, maar eenmaal op gang rem ik ultralaat voor de Haarbocht. Ik heb weer een paar plaatsen goed gemaakt. Ik haal vervolgens Wouter de Wit (#48) in die dit weekend goed bezig is. Met nog een paar ronden te gaan lig ik 16e. Ik word in de Strubben onder de gele vlag door Norbert ten Vregelaar (#99) ingehaald. Wat!?! Wacht maar, ik moet en zal voor je eindigen! Norbert heeft echter het ritme goed te pakken en haalt nog 2 man in. Met nog 2 ronden te gaan haal ik Alex Janissen (#62) in en zit nu achter Norbert, maar kan met pijn en moeite in de buurt van zijn achterwiel blijven. Hij haalt ondertussen Roel Bergsma (#158) in, dat ziet er niet goed uit voor me. De laatste ronde gaat in en met een kamikaze actie suis ik intimiderend in Ossebroeken tijdens het insturen voorbij Roel Bergsma. Oeioei, dat ging net goed. Norbert had inmiddels ong. 50 m. op me te pakken. Met een alles of niets rondje dicht ik het gaatje bij Ramshoek. Koste wat het kost ga ik later remmen dan Norbert! En ja hoor, hij verwacht me niet en in de GT Bocht zet ik hem ertussen. Met een lullige bocht, zodat hij me niet IN de GT voorbij kan, zet ik nog even aan en hou nog geen 0,08 sec. over. Maar wel een 12e plaats en dus toch 4 heel belangrijke punten. En wat blijkt? Als het moet kan het ook wel! De laatste ronde reed ik in 1:51.082! Dat begint er weer een beetje op te lijken.

Concurrent Remco Hernamdt (#14) rijdt een goede race en finisht op mijn plekkie: 7e. Dat betekent voor het klassement dat ik nog 2 punten op hem overhou en dus gelukkig nog steeds 6e sta! Dat wordt spannend de laatste 3 races.

 
PDF Afdrukken E-mailadres

Cup: zaterdag 16 juni 2007 - Assen (NL)

Deze dag stond in het teken van de geluidsproblemen en de geschillen van het CRT (de organisator van de KNMV Cup en de Sport Grid Time sessies) met de provincie Drenthe en het circuit van Assen. Resultaat: 32 i.p.v. 40 rijders in de baan en 2 tijdtrainingen van slechts een kwartier i.p.v. 20 minuten. ’s Ochtends had ik een serieus probleem met mijn ogen: ze wilden niet open! Om 8:40 uur kwam ik eruit rollen: ik had toch geen haast, omdat ik pas om 10:30 uur hoefde aan te treden. Ik stond in de badkamer toen ik de speaker hoorde “Wil Nico Kooistra zich even melden bij de inschrijving?”. Grappig, dacht ik, die stond voor de gelegenheid een keer bij ons in de pitbox. Hij moet zich melden bij de inschrijving…. Inschrijving? Sh*t!!!!!! Ik moet me nog inschrijven en dat is tot 8:30 uur!!!! Ik sprint op mijn slippers en in mijn leren string richting het Media Center, waar de inschrijving altijd is. Jean-Paul Heindijk komt net naar buiten lopen met een microfoon en wil iets omroepen. Stop! Ben ik te laat? “Jemig Paul, het is al gesloten en alles is vol!”. Nico bleek dus mijn plek te hebben gekregen in de A groep. “Jij moet wel meedoen en wel in de A groep”, is de opmerking van Jean-Paul en die kijkt wat er mogelijk is. Oeps, alleen de Suzuki SV Cup is niet vol. Brr, het lijkt me geen optie om met een R1 daar doorheen te blazen. Hennie Lentink en Henk de Vries, de bazen van het CRT, worden erbij geroepen. “Moeilijk, moeilijk, maar jij moet wel meedoen!”, krijg ik steeds te horen. Henk de Vries neemt me mee naar Jans, de wedstrijdleider van het TT Circuit. Na lullen als brugman mag ik als hoge uitzondering als 33e rijder in de A groep starten. Pfoei! Klassement gered!

Nou, 1 ding is zeker: we zijn wakker!!!! De training gaat van start en halverwege is er een rode vlag situatie. Balen, want ik sta er nog niet goed voor. Na de herstart van de training heb ik nog een paar minuten en weet er een 1:51.640 uit te persen. Goed voor op dat moment de 6e plaats. De 2e tijdtraining lig ik meteen in de slag met Billie Theunissen (#56) en Cor Dekker (#41). Krijg de kolere maar met die kwalificatie! Ik ga er vol tegenaan en de tijd interesseert me niets meer. Nu gaan we eens echt racen! Ik moet en zal die 2 gasten lozen. 5 minuten later zou duidelijk worden wat dat onbedoeld betekende. Na eerst een paar keer last te hebben gehad van Cor (wat loopt die R1 aso hard), ben ik hem definitief kwijt en voer ik een bikkelharde en leuke strijd met Billie op zijn Kawasaki ZX-10R. We halen elkaar op de onmogelijkste plaatsen is. Helemaal goed!!!! We komen Ramshoek in en ik stuur de motor buitenom, maar Billie neemt de bocht ook vol en drijft richting de curbstones, waar ik al zit. Net op het moment dat ik de motor iets rechtop zet (anders kom ik naast de baan), glijdt zijn achterwiel weg en voel ik die tegen mijn motor aankomen: Billie crasht! Door de klap word ik met 200 zoveel km/u het gras ingestuurd. NIETS DOEN, NIETS DOEN, gaat er door me heen! Ik focus op het asfalt van de pitstraat en probeer de motor heel voorzichtig die kant op te sturen. Ik haal het en op het asfalt aangekomen ga ik vol in de remmen en stuur in. Situatie meester! Aardig momentje. Billie is er gelukkig goed afgekomen en met vereende krachten komt hij later toch op tijd aan de start van de race. De training wordt afgebroken, omdat 4 rijders in Meeuwenmeer verrast worden door een regengordijn. Komt Cor naar me toe met een volledig aangerand pak. “Wat heb jij, joh?” “Ik probeerde je in te halen in Ramshoek ….” Goed, zo krijg je dus een naam. Overigens, ik heb mijn tijd niet verbeterd en wat blijkt? Ik zak een plaatsje, naar de … 7e plaats. NEEEE, ik word gek van die plek!!!!!

We stellen op, met Billie (6e) en ik naast elkaar en we wensen elkaar een goede race, zonder Cor overigens. De adrenaline zit er de hele dag al goed in en op het moment dat het rode licht uit gaat ben ik als een kogel weg. Ik rem Billie en Jeroen Westendorp (#117) eruit en lig na de Haarbocht 4e! Ik zit 1 versnelling te hoog en kom met iets minder drive Madijk door, waardoor Jeroen hem er tussen kan zetten. Iets te bruut zet hij door en raakt vol mijn rechter clipon. Het stuur klapt uit mijn handen, maar ik kan de motor nog net onder controle houden, terwijl er nog 2 man onderdoor komen. F*ck!!!! Een rode waas maakt zich van mijn vizier meester. Podium of jodium!!!!!!!!! Ik weet die 2 man weer in te halen, maar Jeroen is al te ver weg. Ondertussen haalt mede-kamikaze Niels Feller (#13) me in en ik pik aan: 6e plaats. En nu volhouden!!!! Na 3 ronden moet ik Niels langzaam laten gaan, maar achter me rijdt inmiddels helemaal niemand meer. Ronald van Vliet (#11) zakt van de 3e plaats terug en na een stuurfout in de Strubben haalt ook Niels hem in. Ik zet nog even aan om bij Ronald te komen, maar met nog anderhalve ronde te gaan begint het te spetteren. Die honderd meter goedmaken en er dan nog voorbijkomen, da’s teveel risico. Ik besluit de 6e plaats veilig naar de finish te brengen, wetende dat Remco Hernamdt (#14) een stuk achter me zit. Goede zaken voor het klassement dus! En aldus geschiedde met een slotronde a la uitloopronde met 1:56.

Volgende keer is de achterschokdemper onderhanden genomen door Zweitze Rooske en dan gaan we voor weer een plekje naar voren en wie weet een nieuwe PR!

 
PDF Afdrukken E-mailadres

Cup: vrijdag 8 t/m zondag 10 juni 2007 - Oschersleben (D)

Oschersleben, daar is het altijd warm. Sterker nog, altijd heet. De vrijdag had ik 5 trainingssessies om weer aan de baan te wennen en de machine af te stellen. Nog 1 keer besloot ik om slicks te proberen. Het was wederom geen succes. Na in de 1e sessie 1:43.330 te hebben gereden en in de 2e sessie 1:40.980, ging ik het nog 1 keer proberen met een alles of niets strategie. Ik kwam tot een nog steeds beschamende 1:39.070. De slicks werden ritueel verbrand en er werden Pirelli SuperCorsa’s van 2006 onder gelegd. Meteen was ik 2 sec. sneller met 1:37.090 en in de laatste sessie 1:38.590.

Zaterdag stond in het teken van 2 kwalificatietrainingen. Maar de 1e was al om 9:20 uur en dan is Paultje nog niet op zijn best, getuige zijn povere 1:38.531 en slechts de 14e trainingstijd. De meesten gingen meteen hard, want het zou in de loop van de dag fors warmer worden en daarmee dus een stuk moeilijker om de ochtendtijd te verbeteren. Tja, er zat niet anders op dan ’s middags vol van leer te trekken. En als 1 van de weinige lukte dat mij. Hoewel de tijd nog niet heel erg spectaculair was, 1:36.634, was dat goed voor de 8e tijd. Niet verkeerd, 2e startij, pal achter Ronald van Vliet (#11).

’s Avonds ben ik een paar uur druk met het rechtpielen van de lamellen in mijn radiator en uitspuiten ervan! De temperatuur van mijn blok liep tijdens de 2e tijdtraining op tot 136 graden! Van Patrick Scheers kreeg ik nog een vaag marine-goedje waar je maar 1 dopje van in de radiator mocht gooien.

De start van de race was als vanouds, d.w.z. van 2 jaar terug: BEROERD! Maar wat wil je om (ja, je leest het goed) midden in de nacht om 8:56 uur! Als 13e stuur ik de 1e bocht in met Cor Dekker (#41) 3 plaatsen voor me. Grrrr, maar wel motiverend. Cor rijdt echter behoorlijk door en het lukt met pas in de 4e ronde hem voorbij te steken en kwijt te raken. De mannen voor me zijn dan al een behoorlijk eind weg en draaien rondetijden die aan mij op dit moment niet besteed zijn. Met nog 3 ronden te gaan zit ik achter Joan Verdonck (#12), met zijn snelle Kawasaki ZX-10R. Op de rechte stukken kan ik niet bijblijven, maar met ultralaat remmen kom ik toch steeds dichterbij. Na 2 keer mijn voorwiel te laten zien, rem ik hem voor 180 graden linker uit en weet hem achter me te houden tot de eindstreep. Een 7e plaats is mijn deel en dan valt de schade dus nog mee! Ronald blijkt helaas gecrasht te zijn en Teus Oskam (#20) pakt de 12e plaats. De temperatuur van mijn blok bleef “beperkt” tot 118 graden. Nog steeds veel te hoog, maar wel een stuk beter.

Race 2 is na het middaguur en dat maakt starten een stuk beter, ondanks temperaturen van tegen de 30 graden. Het licht gaat uit en direct ben ik weg. Ik ben goed mee, maar kan wederom de mannen voor me niet bijhouden, wegens gebrek aan grip aan de achterzijde. Halverwege de race rij ik eenzaam mijn rondjes en beginnen mijn rondetijden steeds meer in te zakken. Ik krijg last van achterblijvers en ineens komt 3 ronden voor het einde Roel Bergsma (#158) me voorbij op het rechte stuk, achter op het circuit. Wat zullen we nou krijgen? Wakker geschud zet ik de achtervolging in. Dit zijn dure punten, dat mag NIET gebeuren. Met nog anderhalve ronde te gaan rem ik hem er uit en hou hem achter me. De laatste ronde gaat in, ik voel hem achter me, dus niet verslappen. De enige mogelijkheid die hij nog heeft is de lange chicane aan het einde van het rechte stuk, achter op het circuit. En ja hoor, zoals verwacht zet hij hem daar tussen, terwijl ik een andere lijn rij om te counteren in de 1 na laatste bocht. Hij stuurt in naar rechts, dan naar links, nog 2 bochten. Ik ga eerder op het gas, hij remt voor de bocht naar rechts. In een alles of niets poging zet ik hem ernaast en stuur in. Ik zit in de verkeerde versnelling en rij een verdedigende lijn naar de binnenkant van de laatste (rechter) bocht en schakel terug. Vol op het gas en JA!!!! Ik blijf hem 0,043 sec. voor! Wat een leuk duel en wat een perfect einde van de race. Maar, wederom 7e! Ben ik dit seizoen veroordeeld tot die plek? Niet helemaal, want directe concurrent Remco Hernamdt (#14), was zo driest bezig dat hij onderuit ging en daardoor schoof ik op naar de 6e plaats in het klassement. Ronald was fantastisch bezig en reed nu naar zijn 2e podiumplaats van het seizoen, terwijl Teus ook nog 2 punten pakte.

Vrijdag ga ik trainen op Assen en komt Ohlins expert Zweitze Rooske de vering afstellen om van de gripproblemen af te komen. Want, komend weekend moet mijn weekend worden. Afgelopen met die 7e plaats!

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2