Home
SuperCup 2008


PDF Afdrukken E-mailadres

Cup: zaterdag 4 oktober 2008 - Assen (NL)

De dag begint goed: ik verslaap me en ben nog maar net op tijd voor de inschrijving. Net bekomen van de stress ga ik de Kawasaki ZX-10R laten keuren: afgekeurd! Remtangen niet geborgd (vreemd, dat hoefde de afgelopen 2 jaar helemaal niet meer) en geen kettingbeschermer bij het achtertandwiel. Een uur later met de kramp in mijn handen rij ik naar de keuring met de vereiste wijzigingen en gelukkig: goedgekeurd.

De baan is nog zeiknat en ik besluit op versleten Metzelers de 1e training te doen. Reden: het ziet er naar uit dat de 2e training op een droge baan gaat plaatsvinden en ik had geen zin meer om ook nog eens wielen te wisselen voor een training, die over 1,5 uur wordt gevolgd door een tijdtraining op een droge baan. Met 2:33.933 glibber ik naar de 17e plaats en ben nog lang geen laatste. En dat terwijl de rest op regenbanden staat, niet verkeerd. Ronald van Vliet is er halverwege Ruskenhoek hard afgegaan en blijkt een gebroken enkel te hebben. Extra balen is dat hij daardoor niet mee kan naar de offroad week in Andorra.

Dan de 2e training, helemaal super. Ik heb er net spiksplinternieuwe SuperCorsa's onder liggen en ben er helemaal klaar voor. Het gaat heerlijk en ik rijd naar de 3e startplek met een tijd van 1:53.244. Mijn hoogste startpositie in de SuperCup 1000 ooit. Nu was het niveau van de KNMV Cup de afgelopen jaren wel hoger, maar toch. Ik ben er heel blij mee.

Tja en dan de race. Een kwartier voor de start gaat het regenen, dus wielen wisselen. Achterwiel er uit, die met de regenband er om weer er in. Het voorwiel er uit. De andere er in en ... hee, waar zijn de afstandbussen van het voorwiel??? Balen, balen, balen, die liggen dus nog in Ede. De droogweerbanden moeten er weer onder en daarmee weet ik me uitgeschakeld voor een goede positie in de race. Ik stel me op de 1e startrij op, rode licht aan en uit! Ik kom moeilijk weg en ga als 6 na laatste de Haarbocht in. Iemand trekt zijn motor onderuit, verwarring, ik maak er gebruik van en pak weer een man of 4 terug. Dan komen er wat bochten en Jan en alleman komt me voorbij. Ik glij alle kanten op en besluit de strijd te staken. Het is niet verantwoord (hee, dat woord heb nog niet eerder gebruikt) om door te gaan met het risico te crashen (waardoor Henk Wolberts woensdag niet kan rijden) en daarmee blessures, waardoor ik misschien ook Andorra moet laten schieten. Jammer, jammer.

Dus eindig ik in mijn laatste KNMV Cup, zoals in de allereerste: wel een tijdtraining, maar geen finish in de race. Waarschijnlijk moest het zo zijn en zo is het cirkeltje dus rond.

 
PDF Afdrukken E-mailadres

Cup: Brief KNMV/CRT aan licentiehouders

Beste licentiehouders,

Door de berichten over afgelasting van de KNMV Cup en de ZAC is er bij veel rijders onbegrip en woede ontstaan. Uiteraard begrijpen wij dat volkomen. Voor de KNMV en CRT is het voornaamste doel om ervoor te zorgen dat iedereen rijgelegenheid blijft behouden. Op het TT circuit Assen blijft dit mogelijk, maar dit betekent wel dat er strenge maatregelen zijn genomen, dat er strak wordt gehandhaafd en dat iedere rijder hieraan meewerkt.

De KNMV Cuprace op zaterdag 3 mei gaat door waarbij de volgende maatregelen zijn genomen die door een ieder gerespecteerd dienen te worden:
Bij aanvang van de eerste kwalificatietraining zal iedere rijder een “flying-lap” maken, d.w.z. dat alle rijders bij aanvang van hun eerste kwalificatietraining met een tussenafstand vanuit de pitstraat aan hun eerste training beginnen, om vervolgens op training- en racesnelheid de brug en de meetpaal te passeren. Ter controle op “shortshifting” en “gas afsluiten” staan er officials bij de meetpaal. Alle rijders gaan aan het einde van hun “flying-lap” niet langs start/finish maar komen via de pitstraat binnen. In de pitstraat wordt gewacht totdat de laatste rijder van de groep binnenkomt van zijn “flying-lap” waarna de resterende tijd van deze eerste kwalificatietraining gezamenlijk wordt uitgereden. We beseffen dat de banden in deze “flying-lap” nog niet op temperatuur zijn echter uitkomend Strubben kunnen we wel maximaal aanzetten op het rechte stuk van de Veenslang.
De rijders die in deze “flying-lap”, en/of in de resterende tijd van de eerste kwalificatietraining de toegestane dynamische geluidswaarde overschrijden, worden hiervan op de hoogte gesteld en krijgen één kans dit voor de tweede kwalificatietraining te verhelpen. Bij de tweede geluidsoverschrijding is het over en uit, de rijder wordt bij de tweede overschrijding definitief uit de training of wedstrijd gevlagd. Er wordt van desbetreffende rijder verwacht dat hij, nadat hij de zwarte vlag heeft gekregen, niet meer volgas langs de meetpaal rijdt. Dit “lik op stuk beleid” zal strikt en consequent worden gehandhaafd, daar is geen enkele discussie meer over mogelijk.
Bij een voortdurende groepsvorming van dezelfde rijders tijdens de kwalificatietrainingen zal deze groep uit de training gevlagd worden om vervolgens met een interval individueel weer de baan opgelaten te worden. Aantal deelnemers en aantal ronden zijn gelijk aan de KNMV Cupraces 2007.

Let op: na het afvlaggen van trainingen en race wordt er geen volledige uitloopronde meer gereden. Na het afvlaggen wordt door de baanpost in de Haarbocht de rode vlag getoond, tussen de Haarbocht en Madijk worden de rijders aan de rechterzijde van de baan opgevangen, deze plaats zal worden aangeven door een baco met een rode vlag. Nadat de laatste rijder is afgevlagd gaat de gehele groep tegengesteld en zeer rustig rijdend door de pitstraat naar het parc-fermé. De Technische Commissie kan vervolgens steekproefsgewijs motoren ter controle aanwijzen.

Wanneer het daggemiddelde overschreden wordt zal de Provincie een boete opleggen van
€ 10.000, -. Wij vertrouwen er daarom ook op dat een ieder zich aan de regels houdt en zich maximaal inzet om onze Cupraces te behouden! Wanneer een rijder zich niet aan de regels houdt wordt hij/zij uitgesloten van verdere deelname zonder restitutie van het inschrijfgeld. Het circuit van Assen en de KNMV zullen toezien op de handhaving van de geldende geluidsnormen.

De voortgang van de Cupraces van 2008 hangen af van het totale pakket aan maatregelen en de medewerking van allen die betrokken zijn bij de KNMV Cupraces. Voor 2009 zullen er verdere maatregelen worden genomen om met de KNMV Cup en het ONK verder te kunnen gaan. Alle rijders zullen op zaterdag 3 mei (de eerste Cuprace) uitvoerig worden geïnformeerd.

Eemshaven.
De inschrijvingen voor de KNMV Cupraces op Eemshaven gaan via de KNMV Cup-site, inloggen met je eigen inloggegevens, button Eemshaven selekteren en inschrijven.

Vriendelijke groeten,
KNMV
CRT

 
PDF Afdrukken E-mailadres

Cup: 26-03-2008 - Drama voor motorsport in Nederland!

Op grond van overschrijding van de geluidsnorm heeft de provincie Drenthe een boete van 10.000 euro opgelegd aan het TT-circuit. Het bestuur van het circuit heeft hiertegen bezwaar aangetekend bij de hoogst mogelijke instantie hiervoor, namelijk de Raad van State (RvS). De RvS heeft de provincie in het gelijk gesteld. De provincie heeft vandaag (26 maart 2008) aan het bestuur van het TT-circuit aangegeven strikt te zullen handhaven.

Dit noodzaakt het bestuur van het TT-circuit om de kalender van 2008 drastisch te strippen om hiermee te voorkomen met exorbitante boetes te worden geconfronteerd. Consequentie is dat zo'n 20 circuitdagen uit de kalender vooralsnog geschrapt moeten worden waaronder de KNMV cupdagen. De eerste cuprace die gepland staat voor 5 april 2008 zal dan ook geen doorgang vinden. Alle rijders zullen hierover door CRT per mail in kennis gesteld worden.

De KNMV, CRT en het TT-circuit zetten alles op alles om uit deze afschuwelijke situatie een oplossing te creëren voor de ruim 400 cuprijders. We zullen betrokkenen hierover uiteraard informeren zodra er ontwikkelingen zijn. De huidige situatie is voor alle betrokkenen onverkwikkelijk omdat dit onrecht doet aan zowel breedtesport als talentontwikkeling en een streep is door de rekening van hen die zoveel plezier beleven aan het beoefenen van motorsport.

(officieel communique van de KNMV en het CRT)

Mede doordat ik deze problematiek heb zien aankomen, ben ik dit seizoen gestart met Supermoto. Uiteindelijk gaat de 1e KNMV Cup toch van start op 3 mei 2008, zij het in beperkte vorm en onder zeer strenge (geluids)voorwaarden. Zie de KNMV/CRT brief van 11 april 2008.